220 dansare deltog i Bryggdansen

Inte mindre än 220 dansare från dansklubbar i Bohuslän och flera andra platser i Sverige gjorde under lördagen upp om segrarna i bugg, dubbelbugg, boogie woogie, lindy hop och rock’n’roll i Hamburgsund. Det var åter dags för föreningen Dance Port Fjällbacka att genomföra den nationella tävlingen Bryggdansen i Hamburgsund.

ANNONS
|

– Många framstående dansare brukar delta i denna tävling, säger Christer Lindh, en av funktionärerna under tävlingen och aktiv i dansföreningen. Vi lyckades den här gången ta hem flera segrar. Det jag kan säga är att det här arrangemanget fungerar bättre och bättre. De som ställer upp som funktionärer vet numera vad de ska göra för att allt ska fungera på bra sätt. Det var flera företrädare från andra föreningar som visade sin uppskattning över vårt arrangemang och hur bra allt fungerade.

Det svängde verkligen rejält i idrottshallen i Hamburgsund under lördagen och de flesta verkade trivas bra. Dansare i olika åldrar gjorde sitt bästa för att visa upp sina kunskaper. Musiken dånade från högtalarna och Christer Lindh hade fullt upp med att leda arrangemanget.

ANNONS

Dance Port Fjällbacka startade för några år sedan av några dansintresserade i Fjällbacka. Sedan dess har föreningen utvecklats med många aktiva medlemmar och har till och med utsetts till årets dansförening i Sverige. I dag har föreningen 33 licensierade dansare.

– Vi har arrangerat den här tävlingen i cirka tio år och intresset är stort, säger Anki Lindh. Vi som är aktiva i föreningen jobbar en hel del med att få barn och ungdomar intresserade av dans. Det är inte heller några större problem att hitta frivilliga som ställer upp som och jobbar som funktionärer under den här tävlingen. Men i år har det varit många som ställde upp för första gången.

I dag är dans en av de största sporterna i Sverige med många aktiva.

– Jag tycker det är jättekul att åka ut på danstävlingar, säger en av de yngre dansarna som bland annat dansade rock n´ roll och dubbelbugg.

– Det är framför allt kul att vinna, sade en annan av dansarna.

Danssport eller tävlingsdans är en gren av dans med fokus på tävling i det estetiska utförandet och har en hel del gemensamt med traditionellt altetiska grenar där det är viktigt med god fysik och styrka.

ANNONS

I dag finns det cirka 15 föreningar som är medlemmar i Västsvenska Danssportförbundet.

ANNONS