Bil kolliderade med träd på väg

En epa-traktor krockade med ett träd på väg 165, strax innan Östad. De två tonårspojkarna som färdades i fordonet ska ha klarat sig utan allvarligare skador.
Polisen misstänker att träden lagts över vägen medvetet, och har därför upprättat en brottsanmälan.
– Någon har – med berått mod – släpat ut trädet på vägen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Det var strax efter midnatt som ett larm om hinder på väg först nådde räddningstjänsten.

Larm- och ledningsoperatör Fredrik Helmborn berättade att det rörde sig om två träd, varpå en bil kört in i dem. Bilen ska sedan ha hamnat i diket.

– Men det ska inte vara någon fara på platsen. Vi arbetar just nu bara med att få undan träden, sade Helmborn.

Enligt honom ska det inte ha funnits något behov av ambulans, och vid klockan 01.20 meddelade räddningstjänsten att man börjat avveckla sin insats.

– Vi har huggit ner trädet och sopat undan, så vi är mer eller mindre klara, sade Betina Svensson vid räddningstjänsten.

ANNONS

Tros ha placerats på vägen

Räddningstjänstens styrka på plats ska dock ha fattat misstankar om att träden avsiktligen placerats på vägen. Därför tillkallades polis, som nu har upprättat en anmälan.

– Patrullen tog ett snack med räddningstjänsten och deras samlade bedömning är att någon hittills okänd person har kapat träden och, med vilje, lagt dem över vägen, sade Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare i Fyrbodal.

Polisen valde därför att upprätta en anmälan om framkallande av fara för annan.

– Men vad jag kan förstå är det inga allvarligare skador på någon av dem, tack och lov.

Polisen: Ovanligt brott

Enligt Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, satt två tonårspojkar i epa-traktorn som körde in i trädet. Fordonet behövde bärgas från platsen.

– Det är ett ganska stort träd som någon uppenbarligen sågat ner och – med berått mod – släpat ut på vägen. Sen visade det sig att det fanns totalt två träd, inte så långt ifrån varandra.

– Det är ett ganska ovanligt brott, framkallande av fara för andra. Jag har varit med om ett annat ärende när man spänt upp vajrar över cykelbanor, som fått samma brottsrubricering, fortsätter Thomas Fuxborg.

På fredagsmorgonen har polisen ingen gripen och ingen misstänkt i ärendet.

ANNONS