Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Populärt konto. Citat av tv-profilen Ernst Kirchsteiger tillsammans med humoristiska bildtexter verkar gå hem. Över 33 000 följer kontot WhatwouldErnstdo.

Bohusläning gör succé med citat från Ernst

"När livet känns tungt finns det alltid ett Ernst-citat att luta sig emot" Det hävdar Freja Jernstig från Hamburgsund, som på bara ett år har nått över 33 000 följare på sitt Instagramkonto, där hon publicerar citat av tv-profilen Ernst Kirchsteiger.

Hennes konto WhatwouldErnstdo på Instagram har blivit en succé. På bara ett år har Hamburgsundsbon Freja Jernstig fått över 33 000 följare. Framgången tror hon beror på den kände tv-profilens popularitet.

– Det är väldigt många som gillar Ernst Kirchsteiger och jag ville skapa ett forum för dem. Många gillar Ernst för hans inredning och matlagning, men lika många för hans flummighet och roliga citat.

På instagramkontot lägger Freja Jernstig upp skärmdumpar ur Ernst Kirchsteigers tv-program. Till hans citat skriver hon själv passade och humoristiska bildtexter. Idén till kontot föddes för ett år sedan.

– Jag och min syster satt hemma och hade tråkigt. Vi började fundera på vilken typ av instagramkonto som skulle kunna bli riktigt stort. Jag är en tävlingsmänniska så jag ville att det skulle vara något som drog mycket folk. Jag tror att Sommar med Ernst just hade visats på tv och det gav mig idén.

Freja Jernstig tittade igenom gamla repriser av Ernst Kirchsteigers tv-program och har i dag ett bildarkiv på sin dator med närmare 1000 bilder. Varje dag lägger hon ut en eller ett par bilder på sitt konto.

– Det räcker att se fem minuter på ett program så har man fått ihop ganska mycket stoff.

Vad hade du för relation till Ernst innan du startade kontot?

– Egentligen ingen alls. Jag hade sett hans julprogram och någon rolig tweet på Twitter. Nu tittar jag på hans sommarprogram men med lite annan blick än de flesta andra tror jag. Jag ser och tänker allting i citatform.

Responsen har varit överväldigande positiv och Freja Jernstig har bland annat blivit intervjuad i lokaltidningen i Umeå, där hon numera bor sedan några år tillbaka. Även Sveriges Radio P4 har hört av sig. Bland de 33 000 följarna finns flera kända ansikten, däribland David Batra och några av Sveriges största bloggare.

Har huvudpersonen själv hört av sig?

– Nej, jag har inte hört något från Ernst så jag vet inte om han tycker om det jag gör. Men jag tänker att om han inte skulle göra det, hade han nog hört av sig.

På fredag fyller instagramkontot WhatwouldErnstdo ett år.

– Jag tänker fortsätta så länge jag tycker att det är kul. Jag såg att TV4:s konto har cirka 64 000 följare. Det vore ju roligt om jag och Ernst kunde överträffa det, haha.