Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tom Svensson är ny ambassadör för World animal protection. Bild: Tom Svensson

Bohuslänsfotograf blir ambassadör för djurskyddsorganisation

Bevarandefotografen Tom Svensson blir ambassadör för World animal protection. Han är en av fyra svenskar som blir ambassadör för djurskyddsorganisationen.

"En enorm ära". Det säger bevarandefotografen Tom Svensson, tidigare pressansvarig och fotograf på Nordens ark, efter att ha blivit utsedd till ambassadör för djurskyddsorganisationen World animal protection.

– Man måste vara ödmjuk. För mig handlar det om att kunna påverka ännu mer och göra ännu mer skillnad. Det viktiga är att jag får jobba med en organisation som verkligen vill detsamma som jag och att de gör något och inte bara pratar, säger Tom Svensson.

– Jag har alltid gillat och beundrat Wold animal protection. När de frågar lilla mig om jag vill bli ambassadör, då blir jag väldigt glad.

I ett pressmeddelande säger organisationens generalsekreterare Roger Pettersson att han är stolt över sina nya ambassadörer och hänvisar till Fjällbackabon Tom Svenssons goda rykte internationellt och att han arbetat med frågorna i många år.

"Gör mycket handgripligen"

Tom Svensson säger själv att han tror att World animal protection valt honom för att hans arbete överensstämmer med deras.

– Jag gör mycket rent handgripligen och då vill de ha ambassadörer som står för vad de tycker.

Han vet inte än hur ambassadörsutnämnandet kommer att påverka hans arbete. Men han kommer att fortsätta jobba på samma sätt.

– Jag kommer jobba ännu hårdare för att påverka människor och få politiker att faktiskt ta hänsyn till alla hotade arter och djur vi har. I många år känns det som att jag har jobbat lite i motvind. I dag är det totalt tvärtom. Det är skönt, säger Tom Svensson.