Åtalas. Den misstänkte gärningsmannen krossade en ruta på Golfklubben i Fjällbacka och stal priser, vinglas och mycket mer. Nu står han åtalad för stöld, olovlig körning och narkotikabrott.
Åtalas. Den misstänkte gärningsmannen krossade en ruta på Golfklubben i Fjällbacka och stal priser, vinglas och mycket mer. Nu står han åtalad för stöld, olovlig körning och narkotikabrott. Bild: Claudio Bresciani/TT

Bröt sig in och stal priser på golfklubb — åtalas

Den misstänkte mannen, som är i 60-årsåldern, har åtalats för att i början av året ha brutit sig in på Golfklubben i Fjällbacka. Han står också åtalad för olovlig körning och narkotikabrott.

ANNONS

Genom att krossa en ruta bröt sig den misstänkte mannen in på Golfklubben i Fjällbacka den 7 januari tidigare i år. Från platsen ska han ha tagit med sig priser, ljusstakar, vinglas, högtalare och förstärkare till "ett okänt men inte ringa värde", står det skrivet i åtalet.

Det var först tre månader efter händelsen mannen anhölls i samband med att han togs för olovlig körning. Vid tidpunkten för den gärningen uppdagades ett narkotikabrott då han tillhandahöll 70 gram amfetamin, 83 gram MDMA, 63 gram cannabis, 2 gram kokain, 10 tabletter tramadol, 175 tabletter metadon, 55 tabletter metylfenidat och 30 tabletter elvanse.

ANNONS

Brottsrubriceringarna mannen står åtalad inför rätten med är: stöld, narkotikabrott och olovlig körning av den grövre graden eftersom han tidigare lagförts för olovlig körning.

Den misstänkte har erkänt samtliga brott i förhör.

ANNONS