Brand i flerfamiljshus – flera personer till sjukhus

Räddningstjänst larmades till en brand i ett flerfamiljshus på Furuvägen i centrala Tanumshede under onsdagseftermiddagen. Tre personer fick föras till sjukhus.
– Hela lägenheten ska vara utbränd, sa Annelie Silveira, teamledare på SOS alarm strax efter larmet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var strax efter klockan 14 som SOS larmades om en brand i ett flerfamiljshus på Furuvägen, i närheten av biblioteket i centrala Tanumshede. Fem bilar från räddningstjänsten och fyra ambulanser skickades till platsen.

Räddningstjänsten påbörjade släckningsarbetet och gick in med rökdykare, men branden som startade i bottenvåningen på lägenheten var redan totalförstörd.

– Hela lägenheten ska vara utbränd, sa Annelie Silveira, teamledare på SOS alarm.

Enligt SOS fördes tre personer till sjukhus och initialt är det en mobilladdare som misstänks vara orsaken till branden.

Familjen flydde lägenheten

Familjen som befann sig i boendet utrymde lägenheten när det började att brinna och enligt Reino Nilsson, styrkeledare på plats från räddningstjänsten, är det ännu är för tidigt att avgöra vad som kan ha orsakat branden.

ANNONS

–Det är ännu oklart. Det är för tidigt att uttala sig om, men lägenheten är helt utbränd, berättar Reino Nilsson.

Hur mår familjen?

– Familjen är omhändertagen men enligt ambulanspersonalen ska de inte vara skadade. De har lämnat platsen eftersom sådant här kan skapa trauma, säger han.

Branden har nu släckts av räddningstjänsten och polis har enligt uppgifter lämnat platsen.

Enligt polisen rubriceras händelsen som en brand utan misstanke om brott.

ANNONS