Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Café Västbacken brann ner till grunden

Vid sex-tiden på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten om brand i en restaurang i på Västbacken i Tanums kommun, norr om Sannäs. Brandmän från Skee, Tanum och Strömstad var på plats men branden fick ett snabbt förlopp och Café Västbacken gick inte att rädda. Restaurangen är helt nedbränd.

- Det är bara en kolhög kvar, säger räddningsledare Tomas Rönnborg.

Den norske journalisten Tomm Kristiansen bor granne med restaurangen och känner ägaren.

- Det upptäcktes vid sextiden i morse. Då rök det. Sedan slog flammorna igenom och klockan åtta var restaurangen helt nerbrunnen, berättar han.

Café Västbacken är en sommarrestaurang som skulle ha öppnat för säsongen i dag lördag. Förlusten för sommar-Bohuslän är stor.

Huset var tidigare en affär som togs över av krögaren Johan Hasselskog när affärsverksamheten lades ner, berättar Tomm Kristiansen.

- Det är en barack, men Johan skapade en restaurang som tog andan ur besökarna. Det var en gourmetrestaurang. Den var vacker invändigt men inredning i sjöfartsstil. Folk kom hit i bilar och båtar.

Brandorsaken är än så länge okänd, men enligt vittnen ska den ha startat i en förrådsbyggnad bredvid restaurangen. Brandmän från Tanum, Skee och Strömstad ryckte bekämpade branden men kunde inte förhindra att huset totalförstördes.

Ingen person har skadats och elden har inte spridit sig.

- Det är ingen spridningsrisk. Vi har haft tur med vinden. Den ligger på sydväst och tog bort värmestrålningen från fastigheterna i närheten, säger Tomas Rönnborg.

Polisen misstänker inget brott och av den anledningen kommer orsaken till branden inte utredas mer.