Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Camilla Läckberg tjänar minst sagt bra på sitt författarskap. Bild: Jenny Ingemarsson
Camilla Läckberg tjänar minst sagt bra på sitt författarskap. Bild: Jenny Ingemarsson

Camilla Läckbergs bolag omsatte 51 miljoner i fjol

Deckarförfattaren från Fjällbacka är en av de ekonomiskt mest framgångsrika svenska författarna någonsin. På tio år har hon kunnat ta ut 88 miljoner kronor i sitt bolag.

Succéförfattaren Camilla Läckberg har omsatt över 300 miljoner kronor i sitt bolag Camlac AB sedan 2008 – och bokslutet för 2018 visar en nettoomsättning på 51 miljoner kronor.

Den enda levande svenska författare som ligger i närheten av de siffrorna är Fredrik Backman, som skrivit ”En man som heter Ove”, och som omsatte drygt 47 miljoner kronor i sitt bolag 2017. Det skriver Expressen.

"Sjukt stolt"

Camilla Läckberg är känd för ”Fjällbackaserien”, den deckarserie som nu är uppe i tio böcker, och som hon har sålt miljoner böcker av världen över. Hon har även bland annat skrivit barnböcker om "Super-Charlie" och den senaste romanen, "En bur av guld" som kom i år.

Företaget, där Läckberg förvaltar sina deckarmiljoner, har gjort succé i tio år men den nya årsredovisningen visar att det det senaste räkenskapsåret har gått bättre än någonsin.

Camilla Läckberg har, enligt Expressen, mellan åren 2008 till 2017 tagit ut utdelningar från bolaget Camlac AB för en summa på sammanlagt 87,8 miljoner kronor.

– Tänker skita i Jante och erkänna att jag är stolt. Sjukt stolt, skriver Camilla Läckberg på Twitter.