Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

De tyngsta posterna gick till Moderaterna

Under måndagens kommunfullmäktige i Tanum utsågs kommunens nya politiska laguppställning. Inte helt oväntat hamnade de flesta och tyngsta posterna i moderata händer.

Det politiska styret är nu helt klart i Tanums kommun. Vid kommunfullmäktige i måndags utsågs ordföranden och ledamöter för alla nämnder. Det var ett enigt kommunfullmäktige som röstade efter valberedningens förslag.

Inte helt oväntat utsågs moderata politiker till de flesta ordförandeposterna. Partiet gjorde ett starkt val i höstas och fick med marginal flest röster i kommunen. Att Liselotte Fröjd (M) skulle sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande var kanske därför måndagens minst oväntade besked.

Men även i barn- och utbildningsnämnden och tekniska nämnden blir det moderatlett. Ida Östholm tar över som ordförande efter Liberalernas Paul Carlsson i den förstnämnde. Alf Johansson blir tekniska nämndens ordförande och ersätter därmed Centerpartiets Arne Mörk.

Hans Schub (M) sitter kvar som ordförande för miljö- och byggnadsnämnden. Även Roger Wallentin (C) sitter kvar som omsorgsnämndens ordförande och hans partikollega Ann-Marie Olofsson fortsätter som valnämndens ordförande.

Socialdemokraterna blev näst största parti i höstens val. Som belöning fick Louise Thunström posten som förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi har fått ur mer platser än våra mandat. Så vi har fått en bra utdelning i förhandlingarna, säger hon till Bohusläningen.