Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det finns många okvalificerade sommarjobb, säger Hans-Carl Carlson, arbetsförmedlare i Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Det finns fortfarande gott om sommarjobb

Den som just slutat skolan och inte har något jobb fixat behöver inte oroa sig i sommar. På Platsbanken finns det i skrivande stund 73 lediga jobb i Strömstad, de flesta okvalificerade – och med omedelbar tillsättning.

Skolan är slut, och vad gör man nu? Har man inget på gång kan man ju ta ett jobb. Här i norra Bohuslän är det nämligen bara att välja och vraka bland sommarjobben. Fortfarande i mitten av juni finns det massor av jobb på Platsbanken – 73 lediga jobb i Strömstad och 36 i Tanum.

– Det är ju ett väldigt gynnsamt läge för den som vill jobba i Strömstad och Tanum på sommaren. Det är utpräglade turistkommuner med allt vad det innebär, så det finns ju många jobb som butikssäljare, hotell- och restaurangpersonal med mera, säger Hans-Carl Carlson, arbetsförmedlare i Strömstad.

Bland de allra flesta av jobben som ligger ute är det tillträde omgående som gäller – sommarsäsongen är precis på väg att dra igång på allvar för arbetsgivarna. På Arbetsförmedlingen i Strömstad berättar personalen om arbetsgivare som kommer in och frågar efter folk när sommaren redan börjat.

Det är dock inte bara ungdomar i Strömstad som utgör mål­gruppen för företagen. Arbetsgivarna åker på mässor och rekryterar, och många som jobbar i Strömstad på sommaren drar sedan vidare till exempelvis Åre för att säsongs­arbeta där över vintern.

Efter sommaren minskar suget efter arbetskraft något. Men i Strömstad finns det ett behov hela året om.

– Speciellt handeln är stor hela året i Strömstad, säger Hans-Carl Carlson.