Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Det ska bli nya gräddhyllan i Bullaren

Bullarebon Åke Johansson tröttnade på den ständiga bostadsbristen i bygden. Därför tog han byggandet i egna händer. Nu står fyra nya lägenheter färdiga, och fler kommer det att bli.

Just nu byggs det för fullt på Maskrosvägen i Östad. Grävmaskiner, olika verktyg och en stor byggnadsbarack står intill de nybyggda och vitmålade husen med röda ytterdörrar. Det som tidigare bara var en åker ska nu bli 12 lägenheter uppdelat i sex hus.

Två av husen med fyra lägenheter är redan färdigbyggda och har varit inflyttningsklara sedan första maj. Entreprenören Åke Johansson som står bakom idén till detta, har höga ambitioner om sitt bygge:

– Jag vill ju att det ska vara Bullarens gräddhylla att bo här. Det ska vara exklusivt att bo här, jag kommer lägga ner mycket energi på att det ska bli fint. Mina hyresgäster ska vara stolta över att bo i dessa lägenheter.

Det har hänt mycket sedan i september förra året då det första spadtaget togs. Åke Johansson är nöjd och tror starkt på sin idé att bygga bostäder. Han har aldrig tidigare varit i byggbranschen utan har tillverkat skogsmaskiner i sitt företag Kranman.

Men han är medveten om att det råder en bostadsbrist i både Tanum och i Strömstads kommun sedan länge. Åke Johansson har tidigare varit i kontakt Tanumbostäder och påpekat detta, men de är inte intresserade av att bygga fler lägenheter i Östad då det inte finns någon direkt efterfrågan anser de.

Detta ser Johansson som ett stort problem då han vet att det finns hyresgäster som vill bo i området och det var just därför som han beslöt sig för att börja bygga på egen hand:

– Jag brinner för Bullaren och det är här jag vill bygga, visst, det hade varit bättre ekonomiskt om jag hade byggt och satsat pengarna vid kusten i stället, säger Åke Johansson. Men jag vill utveckla Bullaren, jag vill att människor ska flytta hit så att bygden kan växa. Alla vill ju flytta hit, fortsätter han skämtsamt.

Åke Johansson har bara fått positiv respons på sitt lägenhetsbygge och hittills har de flesta av lägenheterna, även de som inte är byggda ännu, fått intresseanmälningar av hyresgäster som vill flytta in så fort som husen är färdigbyggda.

Vi möter en av hyresgästerna som flyttade in i första maj, Lennart Olsson, som redan för ett år sedan lämnade in en intresseanmälan att han ville hyra en lägenhet av Åke Johansson.

– Jag har bara bott här två veckor men jag trivs jättebra. Det är lugnt och jag tycker att lägenheten är jätte fin, säger Lennart Olsson.