Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter lastbilsolycka – man anhållen misstänkt för rattfylleri

Vid 17-tiden under lördagen inträffade en singelolycka vid Tanumsmotet efter att en lastbil kört i diket på väg 163 i höjd med Slänge. En man är nu anhållen för misstänkt rattfylleri.

Räddningstjänst och ambulans larmades vid 17-tiden till en singelolycka vid Tanumsmotet efter att en lastbil kört i diket strax öster om Tanumsmotet på väg 163, i höjd med Slänge.

Räddningstjänsten ryckte ut med tre enheter till olycksplatsen och vägen spärrades initialt av. Även ambulans larmades ut, men kunde enligt SOS Alarm lämna platsen utan att ta någon med sig.

Vid strax efter klockan 18-tiden var räddningstjänsten på väg att lämna platsen och man lämnar över till polis och bärgare.

Polisen meddelade senare under dagen att föraren av lastbilen, en man i 50-årsåldern, har gripits misstänkt för rattfylleri.

– Han var misstänkt påverkad av alkohol. Det är status nu, sa Niran Sadiku, jourhavande förundersökningsledare i Västra Fyrbodal vid 19-tiden.

Vid klockan 22 meddelar polisen att mannen varit för berusad för att höras. Han skulle ha hörts under natten, men då mannen vägrat att både blåsa och prata anhölls han.

– Eftersom mannen inte är skriven i Sverige måste han i så fall dömmas innan han får lämna landet, och det får utredas lite mer. Därför är han anhållen, säger jourhavande förundersökningsledare i Västra Fyrbodal på söndagsmorgonen.

Mannen kommer att tilldelas en försvarare under söndagen,

– Förhoppningen är att vi ska kunna prata med honom idag.