Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Inspektion. Ängens förskola är en av de förskolor som har haft besök av miljöavdelningen.

Förskolor i Tanum uppvisar flera brister

Brister i städ, hög ljudvolym och sliten interiör. Inspektioner på flera förskolor i Tanums kommun uppvisade en rad brister.

Under våren har miljöavdelningen vid Tanums kommun genomfört inspektioner på Backa förskola i Bullaren samt Ängens förskola och Naturförskolan, båda i Grebbestad.

Ett flertal brister påpekades i samband med inspektionerna, och många av dem var städrelaterade.

På Naturförskolan upplevde personalen städerskorna som duktiga, men att de hade för lite tid för att göra ett fullgott arbete. Damm återfanns på toaletterna och på lister och skåp. Tätningslister runt fönstren höll på att lossna och från ett par fönster drog det kallt.

Personalen upplevde också att det var höga ljud i det stora lekrummet.

Vid inspektionen på Backa skola framkom att det var dammigt på lister och höga skåp samt smuligt i sofforna. Miljöavdelningen anmärkte också på det faktum att det i Fritids verkstad, som ligger i anslutning till förskolan med en olåst dörr emellan sig, låg vassa verktyg som förskolebarnen skulle kunna skada sig på.

I lekrummet var ventilationen anpassad för sju personer men rummet användes ibland av 20 personer. Dusch saknas förutom handdusch i entrén.

På Ängens förskola konstaterades att luften i lokalen var torr och att det var dammigt på många ställen. Golvet var smutsigt, dörrlister skavda och sönderkörda i vissa dörröppningar. På ett ställe var väggen trasig och vävtapeten lös. Utanför vattenlekrummet på en av de tre avdelningarna var golvmattan skadad efter vattenläckage. Det bör utredas om skadan går djupare än mattan och därefter behöver angripna delar lagas eller ersättas.

Skolchef Lennart Christensson tycker att det är bra att bristerna kommer fram vid inspektionerna.

– Vid inspektioner på förskolor framkommer ofta brister som har med städ att göra och anledningen kan vara att mindre barn ofta vistas på golvet. Det kan vara svårt att upprätthålla rutiner där alla brister avskaffas. Men varje inspektion gör att vi förbättrar oss. Nu har vi bland annat upprättat bättre rutiner mellan oss och fastighetsavdelningen.