Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Västra Klevgatan. Här skedde misshandeln i april förra året som gav en ung man livshotande skador. Den rättegången ska genomföras senare i vår.

Första domen mot seriebrottslingen

32-åringen som bland mycket annat är åtalad för den grova misshandeln på Västra Klevgatan har fått sin första deldom i tingsrätten. Nio månader blir straffet. Men domen för misshandeln återstår.

Den 32-årige strömstadsbon är åtalad på 15 olika punkter. En del av rättegången har genomförts och domslutet kom i fredags.

Mannen döms till nio månaders fängelse för bland annat ett inbrott den 1 januari där han stal brandvarnare och mobiltelefoner.

En person var hemma när inbrottet skedde men denne vågade inte göra någonting. Till polisen har denne sagt att han vaknade av att ett fönster krossades. När han kom ut såg han att den åtalade 32-åringen, som han var ytligt bekant med, befann sig i lägenheten. När 32-åringen lämnade lägenheten upptäckte brottsoffret att två mobiltelefoner och två branddetektorer var borta. 32-åringen kom sedan tillbaka för att städa efter sig.

32-åringen döms även för stöld, häleri, grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot strålskyddslagen. Förutom fängelse ska 32-åringen också betala 6 000 kronor i skadestånd till personen han gjorde inbrott hos.

Mannen erkänner narkotikabrott men förnekar häleri. Han förnekar även att han stulit mobiltelefoner från bekanta, men döms för det.

Vad gäller brottet mot strålskyddslagen handlar det om en laserpekare som han köpt på internet men som han menade att han inte visste var tillståndspliktig.

32-åringen förekommer på 24 punkter i belastningsregistret. Han är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, förmögenhetsbrott och trafikbrott. Mannen avtjänar redan ett tidigare utdömt fängelsestraff.

32-åringen är även åtalad för misshandeln som skedde på Västra Klevgatan natten till söndagen den 17 april förra året. Det var då en man fick livshotande skador efter att ha slagit huvudet i asfalten då han blev misshandlad. Förutom frakturerna och blödningen i hjärnan fick han även hjärnskakning och hörselnedsättning, läkarbedömningen var att skadorna var livshotande. Den rättegången har dock inte avgjorts än utan kommer att genomföras senare under våren.