Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Familj hemlös - villa totalförstörd i brand

Ett 20-tal brandmän kämpade i timmar med att släcka en helt övertänd villa i Fjällbacka.

SOS fick larmet om en brand i en villa på lördagseftermiddagen, strax innan klockan 14.

Villan ligger i utkanten av Fjällbacka på Dinglevägen, och branden var enligt SOS fullt utvecklad när räddningstjänsten kom dit.

Två ambulanser skickades dit. Och så fort räddningstjänsten med enheter från både Tanum och Hamburgsund var på plats skickades rökdykare in i den övertända villan.

 

Enligt polisens presstalesman, Peter Adlersson, ska en kvinna vara skriven på adressen. Men hon har enligt polisen tagit sig ut ur villan på egen hand.

- Mannen i familjen fick åka till vårdcentral för vård. Men han behövde inte åka ambulans och det ska handla om lättare skador, säger Tony Åsberg, insatsledare för räddningstjänsten i Tanum och Sotenäs.

Redan i ett tidigt skede insåg Tony Åsberg och hans kollegor att det var en svår brand. Det brann i taket på flera ställen, och dessutom låg en grannfastighet inte mindre än åtta tio meter därifrån.

- Vi hade att välja mellan att låta villan brinna ner helt eller att släcka den med alla resurser vi hade.

 

Brandmännen valde det senare. Så när man väl fick bukt med den våldsamma branden och den var under kontroll, var villan ändå totalförstörd på grund vattenskador efter det omfattande släckningsarbetet.

- Det fanns inte så mycket annat vi kunde göra. När vi kom till villan brann det i taket på flera ställen, i anslutning till skorstenen, förklarar Tony Åsberg.

Enligt Tony Åsberg har branden troligen börjat efter att familjen eldat i vedpannan. Av okänd anledning har det då börjat brinna i bland annat bjälklaget, nocken och undertaket. Sedan gick händelseförloppet extremt fort och var väldigt våldsamt.

- Vi fick kämpa länge med att "komma förbi" branden som jag brukar säga, och kunde ägna oss åt eftersläckning och så vidare, säger Åsberg.

 

Vid 16-tiden på lördagseftermiddagen var dock branden släckt. Då kunde enheten från Tanum åka hem till stationen. Enheten från Hamburgsund var dock kvar för efterkontroll av fastigheten.

 

Vet du mer? Har du bilder?

 [email protected]