Flera lastbilar i krock på E6

Snön fortsätter att ställa till med problem i trafiken under tisdagen. Redan tidigt på morgonen krockade flera lastbilar på E6 i höjd med Tanumshede och sträckan har sedan dess drabbats av flera olyckor. SMHI uppmanar nu till försiktighet på vägarna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid 07-tiden på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en trafikolycka på E6 i höjd med Tanumshede.

Strax innan Rylandsmotet hade tre eller lastbilar och en personbil krockat, varav ett av fordonen gick genom mitträcket.

– Det är totalstopp, sa Patrik Hedlund vid räddningstjänsten då.

Orsakade långa köer

Enligt tidningens fotograf på plats var det långa köer i norrgående riktning. Ambulans var under morgonen på plats, men lämnade senare utan att föra någon till sjukhus.

– Vi håller på att flytta bilarna så att det ska bli framkomligt, sa Åsa Opperud vid räddningstjänsten vid 08-tiden.

Enligt Trafikverket var det totalstopp och omledning i endast norrgående riktning.

ANNONS

– Det är i riktning mot Oslo det är avstängt och inte i båda riktningarna. Det verkar dock vara halt på den platsen så man ska ta det försiktigt, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Strax innan klockan tio meddelade räddningstjänsten att man lämnat platsen. Enligt Trafikverket kunde man samtidigt släppa på trafiken.

Fortsatt olycksdrabbad sträcka

Lite drygt en halvtimme efter trafiken kunde släppas på igen uppkom nya problem. En helt annan lastbil stod under förmiddagen stil i högra körfältet i norrgående riktning och blockerar trafiken.

– Det är en lastbil som har fått stopp på samma plats. Man kan komma förbi men den står ju på vägen, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Den stillastående lastbilen blockerar ett av körfälten. Det går, enligt Trafikverket, att komma förbi, men det skapar stor trafikpåverkan.

Vid klockan 12 larmades räddningstjänsten på nytt till E6 i Tanhumshede. Denna gång var det en lastbil som kört av vägen i höjd med Rylandsmotet – igen.

– Det är en lastbil som har knycklat till sig. Det ska vara en bärgare beställd men det dröjer nog en stund, säger L-O Nordström vid räddningstjänsten.

Trafiken stod still i norrgående riktning och orsakade kilometerlånga köer, enligt fotograf på plats.

– Ambulans har varit på plats men kunde vända hemåt igen, säger Patrik Svensson vid SOS Alarm.

ANNONS

Vd 14-tiden kunde trafiken släppas på igen och olyckan var uppklarad. Vägen har även plogats för att förhindra nya olyckor.

Trafikstockning under natten – på samma ställe

Ett tiotal lastbilar blockerade trafiken strax norr om Rylandsmotet på E6 under natten till tisdag – alltså på nästan exakt samma plats som olyckan på tisdagsmorgonen.

Lastbilarna hade fastnat vid ett oplogat område på motorvägen. Även personbilar har hade svårt att ta sig fram.

Drygt tio kilometer kö ringlade sig ner till Tanumshedemotet. Tidigt på tisdagen var nattens trafikstockning uppklarad.

Så länge stannar snön

De senaste dagarnas kraftiga snöfall har medfört allt från trafikolyckor till dagar fyllda av vinterlek. Men senare i veckan blir det andra puckar, då snön tycks försvinna lika snabbt som den kom.

– Idag, tisdag, kan det förekomma snöbyar av och till men det ska inte innebära några större mängder. Framöver sen så blir det mildare och imorgon kommer vi ha regn och temperaturer som ligger på flera plusgrader, säger Linnéa Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Trots att snön lär försvinna uppmanar man till fortsatt vaksamhet ute på vägarna.

– Det man kan hålla koll på är temperaturerna nattetid. Är det så att det smälter på dagarna och fryser på nätterna kan det bli riktigt halt. Det ser ju ut som att det kommer hålla sig på plussidan i luften men vägytorna kan vara kallare, säger Linnéa Rehn Wittskog.

ANNONS
ANNONS