Flera skadade - jättekrasch på E6

I kraftig dimma kraschade en bärgningsbil och en lastbil på E6 på torsdagskvällen och två personer fick föras till sjukhus. Även på fredagsmorgonen råder svår dimma.

ANNONS
|

Under torsdagen drog ett regnområde in över delar av Västsverige. Regnet orsakade plötsligt ishalka på vägarna. I kombination med kraftig dimma beskrevs vägförhållandena som mycket svåra under kvällen.

Strax innan klockan 20 kom larmet till SOS Alarm om en olycka vid rastplatsen Världsarvet i Tanum. Enbärgningsbiloch en lastbil hade kraschat på E6 i norrgående riktning.

Gunnar Ohlén, inre befäl vid räddningstjänsten i Tanum, uppger att olyckan inträffade i kraftig dimma när en lastbil körde rakt in i en bärgningsbil som stod i vägrenen.

– Det är otroligt dimmigt vid platsen och har varit det hela dagen, sa Gunnar Ohlén en stund efter olyckan.

ANNONS

Motorvägen stängdes till en början avhelt i båda riktningar, för att sedan öppnas upp i södergående riktning.

Krocken skapadelånga köer i riktning mot Oslo.

En av de som fastnade i de kilometerlånga köerna under 2,5 h varSusanne Björk.

– Vi är på väg till Strömstad, men det är hel stopp på platsen. Inget händer. Vi befinner oss några kilometer från olyckan enligt kartfunktionen i mobilen och köerna fortsätter långt bakom oss. Jag förstår att det är en stor olycka, men någon borde ha lett om kön vid det här laget, sa hon.

Flera personbilar i krocken

Efter krocken mellan lastbil och bärgningsbil, körde flera bilar till in i krocken. Utöver räddningstjänst och polis skickadesfem ambulanser till olycksplatsen.Tre personer har skadats i olyckan – varav två har förts till Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan.

– Deras skador ska inte vara livshotande, sa Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

Enligt presstjänsten på Näl rör det sig om en kvinna och en man – kvinnans tillstånd är allvarligt men stabilt, medan mannen har fått lindriga skador.

På fredagsmorgonen har Bohusläningen inga nya uppgifter om skadeläget.

Sveriges Radios trafikredaktion rapporterar om att det är svår dimma även under fredagsmorgonen.

Texten uppdateras

ANNONS