Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Privat

Flerfamiljshus fick evakueras – lägenhet utbränd

Under tisdagskvällen började det brinna i en lägenhet i Fjällbacka. Boende i huset fick evakueras och lägenheten totalförstördes. Ingen person kom till skada, men polisen utreder händelsen initialt som misstänkt mordbrand.

Larmet om branden kom strax före halv elva på tisdagskvällen.

– När räddningstjänsten kom till platsen var det redan en fullt utvecklad brand på bottenvåningen. Man gick in med rökdykare för att se om någon fanns kvar i lägenheten men hittade inte någon person, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Ingen person ska ha kommit till skada men lägenheten gick inte att rädda.

Strax efter 23 ska branden dock ha varit under kontroll och drygt två timmar senare var räddningstjänsten klar med släckningsinsatsen.

Väntar på teknisk undersökning

I nuläget är det oklart hur branden har startat, men polisen har spärrat av platsen och väntar fortfarande på teknisk undersökning.

– Vi håller försöka utreda vad som hänt. Vi har fått vänta på att området ska svalna för att kunna gå in. Den tekniska undersökningen kommer att presenteras tidigast imorgon, säger Lars Ström jourhavande polis.

Totalt 14 personer bor i flerfamiljshuset. Elva av dessa har polisen kunnat prata med på plats. De övriga ska inte ha varit hemma. Under natten befarades flera lägenheter ha fått så pass stora rökskador att de riskerade att vara obeboeliga.

Men under morgonen ska Tanums bostäder, som är hyresvärd, fått indikationer att lägenheterna klarat sig bättre än förväntat.

– Det är egentligen en lägenhet som är riktigt skadad och som det inte kommer gå att flytta tillbaka till inom kort. Men vi håller på och sanerar i trapphuset, och blir det löst snabbt ska flera kunna flytta tillbaka i eftermiddag eller ikväll, säger Björn Berntsson, vd Tanums bostäder.

Bostadsbolaget och kommunen kommer nu stötta de som behöver få hjälp med boende i väntan på att lägenheterna saneras.

– Viktigast av allt är att ingen kom till skada. Alla har klarat sig och de mår under omständigheterna bra, säger Berndtsson.