Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sissel Röd, rektor vid Kosters skola.

Fortfarande ingen lärare till Kosters skola

Med drygt två veckor kvar till skolstart saknas fortfarande en lärare till Kosters skola. Av det fåtal ansökningar som hittills inkommit, håller ingen måttet. Därmed kvarstår hotet om en eventuell flytt till Strömstad för eleverna.

Den 19 augusti är det skolstart för eleverna i Strömstads kommun. I nuläget saknas fortfarande en behörig lärare till Kosters skola. Det innebär att eleverna i årskurs 4-6 kan komma att flyttas till någon av skolorna i Strömstad.

– Steg ett har varit att hitta en lärare till Koster, men parallellt med det arbetet har vi hela tiden planerat för en eventuell flytt. Får vi ingen lärare återstår inget annat alternativ än att flytta eleverna, säger Sissel Röd, rektor vid Kosters skola.

Den första ansökningstiden gick ut i början av juli, därefter förlängdes tiden med några veckor. Hittills har fem ansökningar inkommit till skolledningen, men enligt Sissel Röd är det ingen av dem som motsvarar de krav som ställs på lärartjänsten.

– När jag kommer tillbaka till jobbet imorgon (läs: idag) efter min semester ska jag sätta mig och se om det kommit in några fler ansökningar sedan i tisdags. Någon förlängning av ansökningstiden är inte aktuell eftersom det är så kort tid kvar tills skolstart.

Strömstads Tidning skrev i slutet av juni om bristen på lärare till Koster. Då hade det nyss blivit klart att den lärare som rekryterats inför höstterminen istället hade tackat nej. Föräldragruppen på Koster uttryckte stor oro för barnens framtid, men också för öns överlevnad.

– Hela Koster står och faller med skolan. Flera föräldrar har sagt att de tänker flytta härifrån om årskurs 4-6 läggs ner och barnen istället flyttas till någon av skolorna i Strömstad, sa då Jenny Larsson, en av föräldrarna.

Jenny Johansson