Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Dansarna Odin Willig och Kristin Nilsson tar en svängom under överinseende av tränaren Tobias Widehn. Dance Port Fjällbacka har flyttat in i lokaler i Brisen, där föreningen också kommer att ha fritidsgårdsverksamhet för barn från trakten.

Fritidsgård i föreningsregi

För dansföreningen Dance Port Fjällbacka är det inte bara dansen som står i fokus. Gemenskap och glädje är nyckelord för föreningen, som också är beredd att erbjuda fritidsgårdsverksamhet för barn i samhället.

– Vi vill öppna upp och skapa en samlingspunkt för barn i Fjällbacka. Det behövs något även för dem som inte idrottar, säger Ann-Christine Lind, ordförande i föreningen.

Den tar över när kommunens fritidsgårdsverksamhet försvinner från Fjällbacka (se artikel i vår pappers- och e-tidning).

– Vi har sedan tidigare barn som inte dansar men som ändå kommer till oss. De är nyfikna och intresserade av vad vi gör. Är våra lokaler öppna känns det kanske mer tillåtet att titta och prova. De som vill kan på ett naturligt sätt komma med och dansa, säger Ann-Christine Lindh.

Läxläsning och fika

Även föreningens barn och unga gör annat i klubblokalerna, där de ofta tillbringar hela kvällarna. Väntetid mellan träningspassen används för att läsa läxor, fika eller bara umgås.

Enligt Anki Lindh är det gott om aktiva vuxna i föreningen.

– Vi har jättemånga föräldrar här. Vi delar ansvaret för städ och fika.

Hela reportaget läser du i tisdagens pappers- och e-tidning.