Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Granne anade oråd – misstänkta inbrottstjuvar häktade

Tack vare en misstänksam granne kunde polis gripa fyra misstänkta inbrottstjuvar. Nu har de häktats, misstänkta för grov stöld.

Det var i måndags som polis grep fyra män, 18–37 år gamla, i Tanumshede. Männen misstänks för inbrott i en bostad och i onsdags samt torsdags hölls häktningsförhandlingar i Uddevalla tingsrätt. Domstolen ansåg att männen var misstänkta på sannolika skäl och beslutade att de skulle häktas.

LÄS MER: Fyra personer anhållna efter inbrott

Gripandet var ett resultat av en vaksam granne, som anade oråd när han såg en bil röra sig i området.

– Det är en granne som upptäckte att det var en skum bil som cirkulerade i området. Han följde efter bilen och ringde polisen, berättar åklagare Petter Lundgren.

Hade burit ut stöldgodset

Bilen stoppades och männen greps, och i fordonet fanns gods som misstänktes vara stulet från ett hus några hundra meter därifrån, och som enligt åklagaren har kunnat knytas till fastigheten. Dessutom hittades ytterligare föremål utanför det aktuella huset.

– De hade burit ut en hel del gods, det stod utanför fastigheten. Varför de inte tagit med sig allt får utredningen visa, kanske blev de avbrutna, säger Petter Lundgren.

LÄS MER: Flera inbrott i Bohuslän