Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Grebbestads camping växer med vintercampare

Mikael Bohlin och Lilian Norén bygger ut campingplatsen Grebbestadfjorden rejält. Anledning: Allt fler campar på vintern. Efter en fullbelagd sommar behöver campingledningen förbereda för kommande vintrar.

– Påsken 2004 var första gången som vi hade fullbelagt en påsk. Sedan dess har vintercampingen ökat. Vi talar om en ganska rejäl ökning av antalet vintercampare och då talar vi mest om husbilsgäster.

– Antalet vintercampare ökar kraftigt. Det är roligt och bra för hela Grebbestad. Då är det dessutom biligare att stå här. Husbilsfolket har upptäckt att man kan njuta av kusten och av tätortens utbud här också under den kalla årstiden, konstaterar Mikael Bohlin.

Han äger och driver både campingen och ett hotell på området ihop sin syster Lilian och konstaterar att campingplatsen kanske har haft något färre gäster under augusti i år, jämfört med i fjol.

– Men det beror nog på att det var extremt bra väder i fjol. Totalt sett över sommarmånaderna juni, juli, augusti har vi nog ökat 2 - 3 procent 2019. Men mest ökar vintercampingen.

Flera utredningar väntar

Grebbestadfjorden vill bygga ut med 2,8 hektar på fastigheten Tanums - Rörvik 1:111. Det är åkermark på promenadavstånd, cirka 1,5 km från Grebbestads centrum. Detta kräver flera utredningar av kommunen, men ett planbesked har redan getts av kommunstyrelsen, sedan tekniska nämnden i kommunen gått igenom frågorna.

– Vi är medvetna om att det krävs en hel del utredningar av trafik, va, geotekniska förhållanden och sedan kan det finnas grannar med synpunkter. Ett sådant här ärende brukar ta tid att genomföra. Men sedan kommer ju hela tätorten att ha glädje av att fler besöker oss, konstaterar Mikael Bohlin,

Den aktuella utbyggnaden ska klara besök av ytterligare 120 husbilar/husvagnar - utöver de 460 platser som redan finns. Branschorganisationen SCR Svensk Camping, som redan talat med sina medlemsföretag, lämnar en prognos på att antalet gästnätter över hela landet i år ökar med 2 - 3 procent.

Under 2018 gjordes det 16 miljoner gästnätter på svenska campingplatser.

– 81 procent av våra campingar uppger att de haft bra eller bättre beläggning under sommar i år, jämför med i fjol. Göteborg & Bohuslän hade i fjol 1,350 miljoner gästnätter på camping under juni - aug.Men årets augustisiffror är ännu inte klara, säger SCR:s marknadschef Martin Juhos.

.