Så här kan en av lägenheterna se ut enligt ritningar som finns. Bilder: Fiskaregården.
Så här kan en av lägenheterna se ut enligt ritningar som finns. Bilder: Fiskaregården.

Grönt ljus för nya lyxlägenheter i klassiska "Badis” i Fjällbacka

Nu har en detaljplan för bostadsbygget på anrika Badis i Fjällbacka vunnit laga kraft – vilket innebär att planerandet inför bostadsbygget till sist kan påbörjas.
– Det känns fantastiskt roligt efter alla år, säger Magnus Clavegård, vd för Fiskaregården.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeFjällbacka usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Högst upp på agendan är nu att förvandla den gamla Badis-byggnaden till ett av Sveriges mest attraktiva och exklusiva bostadskomplex, berättar Magnus Clavegård, vd för Fiskaregården som är fastighetsutvecklare i projektet.

– Nu har vi möjlighet att börja arbeta med byggfrågorna och planera hur många lägenheter och hur de ska se ut, säger han.

”Badis” invigdes 1938, då hette det Restaurant Fjällbacka Havsbad, och restaurangen var under flera år mycket framgångsrik och en stor del av Fjällbacka. Sedan 2006 har det dock inte funnits något Badis, och byggnaden har ekat tom sedan dess. 2015 fick man rivningstillstånd och då började även planerna på att bygga bostäder på gamla Badis plats.

ANNONS

– Familjen Järund har arbetat oerhört enträget med detta i många år och haft dialog med myndigheter och anpassar produktionen efter önskemål så det ska bli så bra som möjligt, säger Magnus Clavegård.

2019 skrev Strömstads Tidning att gamla Badis inte kan ersättas hur som helst, och Länsstyrelsen ansåg i ett tidigt planbesked att byggnaden som föreslogs då inte var tillräckligt anpassad till befintlig bebyggelse.

Det aktuella området. Bild: Fiskaregården.
Det aktuella området. Bild: Fiskaregården.

– Det är komplexa frågor och bygget ska passa in i området, så det har varit en lång process men det har varit ett nära samarbete med kommunen som jag upplever som fint.

Han ser nästa steg i byggplanerna som något positivt för Fjällbacka.

– Det känns roligt att skapa nya miljöer mitt i Fjällbacka och bostadsbyggandet blir en del av samhällsutvecklingen, säger han.

De arbetar nu ihop med arkitektfirma för att se över hur lägenheterna ska utformas.

– Att slutföra detta tillsammans med kommunen är vår högsta prioritet.

De runt tio lägenheterna som planeras har redan 500 intresserade hört av sig om, berättar Magnus Clavegård.

– Det har varit ett enormt intresse. Jag hoppas och tror att folk kommer bli stolta över detta.

Byggstart är planerad till hösten 2022.

ANNONS

– Det är ett högt tempo, men vi satsar definitivt på byggstart till hösten. Det blir en spännande process.

ANNONS