Arkivbild.
Arkivbild.

Häktad misstänks ha stulit för 150 000 kronor

25-åring misstänks för inbrott på bensinstation i Grebbestad.

ANNONS
|

På natten till onsdag förra veckan skedde ett inbrott på en bensinstation i Grebbestad. Enligt en första uppskattning har varor till ett värde av 150-170 000 kronor stulits.

- Vi ska gå igenom beslaget ordentligt, då kan summan komma att ändras. Det är bland annat tobak som stulits, säger vice chefsåklagare Caroline Fransson.

Mannen greps av polis samma morgon, ett par timmar efter inbrottet. Vittnen hade sett inbrottet och slagit larm. I fredags hölls häktningsförhandling i Uddevalla och tingsrätten beslutade att häkta mannen, skäligen misstänkt - vilket är den lägre misstankegraden - för grov stöld. Som häktningsskäl anges att det finns risk att mannen flyr,att han försvårar den fortsatta utredningen eller fortsätter begå brott.

ANNONS

Åklagaren har nu en vecka på sig att väcka åtal, eller att begära mannen häktad på nytt.I nuläget vill inte åklagaren uttala sig ytterligare. - Jag vill inte gå in på detaljer just nu. Det kan bli aktuellt med fler gripanden. Vi får se vad utredningen ger vid handen den här veckan, säger Caroline Fransson.

ANNONS