Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Halkiga vägar i Bohuslän – olycka på E6

Halka och minusgrader har ställt till det på flera håll i Bohuslän under söndagen. Trafiken på E6 stängdes av under eftermiddagen efter att en bil kört in i mitträcket vid Rabbalshede. En annan bil hamnade på taket vid Rotviksbro.

Vid 16-tiden på söndagseftermiddagen larmades SOS om en singelolycka på E6. Det var en personbil som hade krockat med mitträcket och därefter kört i diket. Olyckan ägde rum mellan Grindmotet och Rabbalshedemotet i norrgående riktning.

Enligt räddningstjänsten är det mycket halt på vägarna i Bohuslän.

– Inringaren såg en bil i motsatt riktning studsa in i mitträcket och sedan ner i diket, sa Sören Gustavsson på SOS Alarm då.

Övrig trafik runt olycksplatsen påverkades under en dryg timmes tid med köer som följd.

– Vägen var till en början helt avstängd men nu har ett körfält i vardera riktning öppnats upp, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör för Västra räddningsregionen cirka 30 minuter efter olyckans inträffande.

Två ambulanser larmades men kunde lämna olycksplatsen utan att föra någon till sjukhus.

Strax efter 17 kunde även räddningstjänsten lämna platsen. Då hade bilen bärgats bort och trafiken åter flyta på som vanligt igen.

Flera olyckor under söndagen

Halkan har under söndagen ställt till det för trafikanter på flera håll. Vid lunchtid körde en bil ned i diket där bilen hamnat på taket. Olyckan inträffade på väg 160 mellan Rotviksbro och Högås Kyrka.

Några timmar senare kolliderade två personbilar i en korsning på Fjällvägen i Uddevalla. Enligt räddningstjänsten var det en lindrig krock och både brandmän och ambulans kunde snart lämna olycksplatsen utan några vidare åtgärder.

Enligt polis finns det inga brottsmisstankar i samband med någon av olyckorna.