HVB-hem totalförstört i brand

Under torsdagskvällen brann ett HVB-hem i Hamburgsund. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. – Området är avspärrat. Vi påbörjar en förundersökning så fort det svalnat, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

ANNONS
|

Vid 23-tiden påtorsdagskvällen kände komett larm om en brand i ett HVB-hem i Hamburgsund, där sex boende samt personal vistades. Det ska vara ett uthus som sitter ihop med själva hemmet som börjat brinna.

– Det ser ut som att det börjat brinna i ett uthus som sitter ihop med HVB-hemmet, när vi kommer till platsen är det en fullt utvecklad brand. Hela huset stod i lågor, säger Henrik Sterner.

Släckning ända in på morgontimmarna

Släckningsarbetet pågick hela natten, till tidiga morgon.

– Byggnaden är totalskadad av både eld och vatten. Vi var klara på platsen vid 4:00-05:00, säger Peter Bergman, insatsledare vid Tanums räddningstjänst.

ANNONS

– Alla boende och personal hann ta sig ut ifrån den brinnande byggnaden, säger Henrik Sterner, vid polisen.

En person vårdades för rökskador på platsen. Polisen inleder nu en förundersökning om misstänkt mordbrand.

– Det är standardförfarande. Branden har uppstått på nåt sätt och vi måste undersöka hur.Sen är det konstiga omständigheter att det börjat brinna så plötsligt, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Brandplatsen har spärrats av och polisens tekniker kommer att göra en undersökning under dagen.

De boende på hemmet har blivit omhändertagna.

– De är omplacerade på ett annat boende, säger Håkan Larsson.

ANNONS