Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Källare började brinna i villa under fredagen. Bild: Thomas Bennelind
Källare började brinna i villa under fredagen. Bild: Thomas Bennelind

Källare började brinna i villa

Ett pannrum i en källare började av okänd anledning brinna i en villa i Lur, i Tanums kommun vid 15-tiden på fredagen. Flera enheter från räddningstjänsten fick rycka ut, men ingen person kom till skada.

Larmet om en pågående villabrand inkom till SOS klockan prick 15.00.

Enligt SOS Alarm hade alla personer i villan själva lyckats ta sig ut ur huset, och kunnat ringa efter hjälp.

– Det står att branden är i ett pannrum. Alla ska vara ute ur huset men vi har inte fått några rapporter om omfattningen av elden, uppgav Helene Wickberg, teamledare SOS Alarm, kort efter larmet.

Totalt fem enheter från räddningstjänsten och även en ambulans larmades till huset, men ingen person ska ha behövt någon vård.

Branden som startade i källarutrymmet hade fyllt hela huset med rök, och brandmännen riktade enligt SOS vid 16-tiden in arbetet på att att minimera skadorna.

– Brandmännen arbetar runt källaren och säkerställer att branden inte tar sig och sprider sig, så det verkat under omständigheterna ha gått bra, berättade Thomas Bennelind, tidningens reporter på plats.

Vid 18-tiden på kvällen uppgav polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr att ingen misstänks för något brott i samband med branden.