Kvinna gripen – avlossade skott vid stor polisinsats

En större polisinsats pågick under onsdagskvällen i Tanums kommun. En kvinna skulle omhändertas när hon avlossade skott i sin bostad. Området spärrades av och boende i närheten evakuerades. Strax innan midnatt kunde kvinnan gripas och misstänks nu för flera brott.

ANNONS
|

Polisinsatsen i Tanum inleddes vid 14.15 på onsdagseftermiddagen. En kvinna, som inte var misstänkt för något brott, skulle då omhändertas, men vägrade följa med polis.

När det framkom att kvinnan hade tillgång till vapen i lägenheten valde polisen att spärra av området kring bostaden och evakuera personer boendes i anslutande lägenheter.

– Vi har fattat beslut att vi ska säkra omgivningen i anslutning till bostaden för att kunna genomföra insatsen utan att tredje person kommer till skada, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson, under onsdagskvällen.

Kvinnan ska under insatsen ha avlossat skott, dock inte riktade mot någon person. Hon ska även ha riktat vapnet mot polis på platsen.

ANNONS

15-tal personer evakuerade

Under kvällen arbetade polisen på platsen med flera enheter, nationella insatsstyrkan och förhandlare.

– Vi har bussat ett 15-tal personer i direkt anslutning till bostaden till en samlingslokal, men sedan har ytterligare ett antal personer valt att lämna sina bostäder. Jag kan därför inte svara på exakt hur många som avlägsnat sig från platsen, berättade Anna Göransson.

Vid 19-tiden var ett 30-tal poliser på plats enligt Bohusläningens reporter Ingvar Spetsmark.

– Det är tungt beväpnade och man har fått förstärkning i från Göteborg som är här och hjälper till. Tre lägenhetshus har evakuerats och ett stort området har spärrats av, sa han.

Avlossade skott

Strax innan midnatt gick polisen in i lägenheten och grep kvinnan som befann sig i bostaden.

– Kvinnan är förd till sjukhus för vård, men är också gripen misstänkt för grovt olaga hot mot tjänsteman, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, säger Anna Göransson.

Vapnet är taget i beslag. Inga personer har kommit till skada under insatsen och de boende som tidigare evakuerades har fått återvända till sina bostäder under natten. Polisinsatsen avslutades 00:29.

ANNONS