Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Lunnemyren. Området är i dag outnyttjad mark och här hoppas bolaget Fjällbacka By AB kunna bygga bostäder i olika upplåtelseformer.

Lägre priser vid Lunnemyren

Bolaget Fjällbacka By AB planerar nya villatomter och radhus vid Lunnemyren. Tomterna är tänkta att erbjudas till kommunens tomt- och bostadskö.

I slutet av januari lämnade Fjällbacka By AB in en ansökan om planbesked till Tanums kommun. Bakgrunden är att man planerar för bostadsbyggande i området Lunnemyren i Fjällbacka.

– Det här är ett vackert område som ligger nära centrum med dess serviceutbud men också har naturen och bra strövområden intill, säger Erik Schröder, vd Fjällbacka By.

Om man får klartecken från kommunen är byggnationen tänkt att delas upp i två etapper, där den första avser ett flerbostadshus samt ett 30-tal villatomter.

– Där kommer tomtpriset att kunna vara lågt eftersom det inte blir möjligt med havsutsikt.

I den andra etappen planeras för ytterligare flerbostadshus samt radhus och kedjehus.

– Vi vill också satsa på bostäder för unga. Billiga och mindre lägenheter, till exempel ettor, eftersom det är stor efterfrågan på just det, säger Erik Schröder.

I sin ansökan om planbesked skriver bolaget att Lunnemyren ska vara det självklara åretruntboendet i Tanum, och tomterna kommer att erbjudas till kommunens tomt- och bostadskö. Vidare uppger man att bostäderna kommer att prissättas lägre än vad som kan förväntas för området i stort.

– Vi avser också att få igenom en så kallad trailerpark för området då det inte finns tillräckligt med båtplatser.