Långa köer efter olycka på E6 – lastbil krockade med älg

Tidigt på fredagsmorgonen inträffade en älgolycka på E6 i höjd med Rabbalshede. Olyckan ledde bland annat till olje- och dieselutsläpp och saneringen efter olyckan tog flera timmar.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Strax före fem på fredagsmorgonen inträffade en trafikolycka på E6 i höjd med Rabbalshe i Tanum. I norrgående riktning krockade en lastbil med en älg, vilket i sin tur ledde till att ytterligare två fordon blev inblandade och händelsen fick långvarig påverkan på trafiken.

– Det kommer först in som en viltolycka, en lastbil som ska ha kört på en älg. Sen är det två personbilar som kör in i delar av älgen. Då ska även lastbilen och en av personbilarna ha kolliderat, berättar Filip Annas, presstalesperson på polisen.

Vägen spärrades av och långa köer uppstod i morgontrafiken under flera timmar. Även om älgen inte överlevde den kraftiga kollisionen ska ingen person ha skadats. I stället var det upprensningsarbetet efter olyckan som tog tid.

ANNONS

– Det blev ett cirka 100 meter långt olje- och dieselläckage. Vägen fick saneras från älgdelar och olja och diesel, berättar Niclas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Räddningstjänst och polis larmades ut till olycksplatsen, liksom personal från Trafikverket. Räddningstjänsten lämnade platsen först vid 7:40-tiden, då var polis och Trafikverkets personal fortfarande kvar och inväntade en sopbil som skulle ta hand om resterna.

ANNONS