En åttondel av Fläskön har sålts för 16 200 000 kronor till den svenske konstnären Lars Lerin.
En åttondel av Fläskön har sålts för 16 200 000 kronor till den svenske konstnären Lars Lerin. Bild: Mattias Vogel/Sothebys International Realty

Lars Lerin har köpt fastighet för 16 miljoner i Fjällbacka

Den svenska konstnären Lars Lerin har köpt en tomt på 912 kvadratmeter i Tanum, Fjällbacka. Fastigheten gick för 16 200 000 kronor enligt en lagfart hos Lantmäteriet och i köpet ingick en båt.

ANNONS
|

I april 2016 låg fastigheten på Fläskön ute för 18,7 miljoner kronor. Strömstads tidning skrev då om fastigheten och beskrev den som ett bostadshus på 107 kvadratmeter med två gäststugor, en stor sjöbod med bastu och gästrum samt en privat brygga.

Huset har sedan dess legat ute på en internationell mäklarfirma och The New York Times har skrivit en artikel om fastigheten. Enligt Malin Ryling, Skeppsholmen Sotheby´s International Realty, så har fastigheten fått en hel del internationell uppmärksamhet.

– Sådana här fastigheter, så långt ut i skärgården, finns sällan till salu ute på marknaden, vilket gör den väldigt unik. Speciellt i samband med att fastigheten är anno 1870 och så välbevarad och att nobelpristagaren Theodor Svedberg tidigare ägt fastigheten, sa hon då till Strömstad tidning.

ANNONS

En åttondel av ön

Köpet är en åttondel av ön vilket ger ägaren ett särskilt inflytande när det kommer till förändringar där ägaren kan vara med och påverka beslut kring den strandskyddade ön.

På mäklarbolagets hemsida står att man som ägare slipper "oroa sig över att klampa på någon annans mark" och att det i köpet ingår en båt. Fastigheten har döpts till Flava av den tidigare ägaren, nobelpristagaren Theodor Svedberg, efter den gula strandvallmon.

Såld fastighet på Orust

Konstnären Lars Lerin har tidigare ägt en sommarstuga på Gullholmen, Orust. I slutet av sommaren 2017 såldes fastigheten för 6 500 000 kronor.

Detta tvåvåningshus innehöll bland annat braskamin, kök, badrum, vardagsrum och en övervåning med sovrum. Inredningen beskrevs som ljus med många marina inslag. Stugan är uppförd i kärntimmer med trädklädsel och ligger under ett tegeltak.

LÄS MER: Så mycket kostade Lars Lerins sommarstuga på Orust

Den folkkära konstnären Lars Lerin kan nu se fram emot nya lata sommardagar i Bohusläns skärgård.

ANNONS