Lastbil med släp i dike

En lastbil har kört ner i ett dike och ligger på sidan på väg 902 mellan Kville och Hamburgsund i Tanums kommun. Räddningstjänst är på plats. Föraren i bilen ska ha tagit sig ur lastbilen och har inte behövt föras till sjukhus.

ANNONS
|

Larmet inkom strax innan klockan sex på onsdagskvällen. Trafikolyckan har stor påverkan på trafiken på väg 902 från S Ödsmål till Kville båda riktningarna. Enligt Trafikverket beräknas olyckan ha påverkan på trafiken fram till halv åtta ikväll.

– Jag vet inte så mycket än så länge. Det jag vet är att det är en lastbil med släp som har lagt sig i ett dike. Föraren ska vara ute ur bilen, säger André Weising insatsledare för Tanum och Sotenäs.

– Ingen person har fått föras till sjukhus. Ambulans var på plats men har lämnat utan att ta med sig någon. Men räddningstjänsten är fortfarande på plats med en resurs men vägen ska inte vara helt avstängd, säger Charlotte teamledare på SOS Alarm.

ANNONS

Vid sjutiden var räddningstjänsten avslutad och bärgare var på väg till platsen.

– Det blev inte så dramatiskt. Jag kom inte ens dit och polis vände. Lastbilen hade bara lagt sig i diket. Varför vet jag inte, vägarna är ju inte så breda så det räcker väl med att du kommer ut lite i gruset nu som också är så mjukt efter regnet så kan du tippa. Det är lätt hänt, säger André Weising insatsledare för Tanum och Sotenäs.

ANNONS