Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Man frikänns från våldtäktsanklagelser

Mannen hade våldfört sig på henne trots att hon gjort motstånd, hävdade kvinnan. Men tingsrätten anser inte att kvinnans berättelse är tillräckligt trovärdig, och frikänner Tanumsbon.

En man bosatt i Tanums kommun ställdes inför rätta, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i början av december förra året. Våldtäkten skulle enligt åtalet mot mannen ha skett i mannens bostad, dit kvinnan hade kommit tillsammans med en vän till mannen.

Kvinnan hade gått upp för att vila i mannens säng, och han hade kort därefter gjort henne sällskap. Vad som sedan hände har mannen och kvinnan olika uppfattningar om. Kvinnan hävdade att mannen våldförde sig på henne trots att hon sa nej, medan mannen säger att båda deltog frivilligt.

Uddevalla tingsrätt slår fast bevisningen mot mannen i huvudsak består av kvinnans uppgifter. Och det finns saker som är svårförklarliga i hennes berättelse tycker domstolen, och som inte stämmer överens med andra uppgifter som framkommit i utredningen. Domstolen anser inte att hennes uppgifter är så tillförlitliga att de kan läggas till grund för bedömning i målet, och ogillar därför åtalet mot mannen.