En kör på 40 barn och ungdomar mellan 8 och 14 år uppträdde tillsammans med Molly Sandén i Grebbestads kyrka i lördags kväll.
En kör på 40 barn och ungdomar mellan 8 och 14 år uppträdde tillsammans med Molly Sandén i Grebbestads kyrka i lördags kväll.

Molly Sandén i spetsen för ung kör

Ett stort gäng barn och ungdomar tog chansen att hålla konsert i Grebbestads kyrka med Molly Sandén, känd från Melodifestivalen.

ANNONS
|

Länge har de övat och gänget drog full kyrka på lördagskvällen när de gav allt till egna låtar och ibland körandes till Mollys sånger.

– Det var kul och spännande att uppträda med henne, säger Karolina Ek 11 år, som också tyckte det var coolt att träffa en kändis.

För att locka barn och unga till att sjunga tog Maria Eliasson, kantor i Grebbestads kyrka, initiativet till projektet att starta en barn- och ungdomskör med Molly Sandén i spetsen.

På kvällens låtlista stod flera sånger från hennes kommande platta.

Popcornkören

Körmedlemmen Karolina Ek från Grebbestad vill gärna fortsätta sjunga i kör precis som hon gjort tidigare.

ANNONS

– Jag sjöng i popcornkören i Skåne i flera år, annars har jag sjungit mest på skolan och lite hemma.

Men Karolina Ek vill inte bli känd, som Molly Sandén är.

– Det är nog för jobbigt att bli artist och att inte kunna gå på stan utan att bli igenkänd.

Klasskamraten Nora Andréasson, 11 år från Grebbestad, säger också att det var roligt att få uppträda med Molly Sandén. Hon har bara sjungit i kör när hon var riktigt liten på Toner för miljoner, där artister som Peter Jöback, Carola och Robyn var med.

– Men då låg jag i mammas mage och hon var körsångare i Globen.

Noras lillebror Henrik Andréasson, 9 år, skiljde ut sig från de andra körmedlemmarna som enda kille.

– Jag tror att killar vill vara med, men inte vågar visa att de tycker att det är kul att sjunga i kör.

Lite läskigt

Han vill sjunga mer även om han säger att det är lite läskigt att uppträda.

Van att stå på scen är Molly Sandén och hon har själv körat under hela sitt liv.

– Det är en sådan gemenskap man upplever med varandra och det känns kul att få vara del av det igen. Melodifestivalen är en stor cirkus men här blir det mer närhet till publiken. Jag kan se folk i ögonen och inte bara titta in i en kamera eller försöka komma ihåg allt jag måste tänka på vid uppträdandet.

ANNONS

Molly Sandén tycker att hon får massa energi från barnkören och har även tidigare uppträtt tillsammans med barn.

– Det finns så många sätt och ställen att uppträda på och inget gig är det andra likt. Sen är det mer uppskattat att uppträda utanför Stockholm där jag upplever folk mer öppna och trevliga.

Efter ihållande applåder sjöng Molly Sandén och barnen låten The worlds greatest på nytt medan publiken klappade i takt.

ANNONS