Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Polisinsats på skola

På fredagen pågick en polisinsats på Tanumskolan på grund av ett olaga hot. Eleverna hölls inne i lokalerna under händelsen. Samtliga inblandade ska vara minderåriga, enligt polisen.

– Vi håller på med ett ärende där som gäller olaga hot. Det är i princip över men jag kan inte gå in på några detaljer. Det finns ingen fara för någon, berättade Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, strax efter halv fem på fredagseftermiddagen.

LÄS MER: Polisen kommer att finnas på Tanumsskolan under måndagen

Rektorn på skolan har skickat ut två meddelande till vårdnadshavare till elever på skolan under eftermiddagen. Eleverna på skolan har inrymts i avvaktan på mer information från polisen.

”De elever som är kvar tas väl omhand av personal. Vi avvaktar vidare information från polisen. Bussar hem kommer ordnas för de elever som behöver det”, står det bland annat i ett meddelande.

Eleverna ska ha skickats hem strax efter 17.00. Rektorerna på skolan vill inte uttala sig om situationen. Under kvällen ska skolförvaltningen ha möte tillsammans med kommunens krisgrupp.

Enligt polisen handlar det om ett hot mot en elev. Alla inblandade ska vara minderåriga. Polisen har lämnat skolan.

– På grund av deras låga åldrar så kommer jag inte gå in på fler detaljer. Men det finns ingen fara för någon nu, säger Thomas Fuxborg.