Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malin Sellman är en av dem som kommer att få pris vid evenemanget Tanum hyllar den 24 januari. Bild: Marita Adamsson
Malin Sellman är en av dem som kommer att få pris vid evenemanget Tanum hyllar den 24 januari. Bild: Marita Adamsson

Pristagare ska hyllas vid Tanums gala i Bullaren

Den 24 januari håller Tanums kommun evenemanget Tanum hyllar i Bullargården. Där kommer ett antal personer att prisas för att de gjort en insats för kommunen. Nu är de flesta pristagare utsedda.

Tanums kommun berättar på sin hemsida att nästan alla pristagare är klara inför Tanum hyllar.

Byggnadspriset kommer att delas ut till Gunnar och Linda Ljunggren, Älgeland i Bullaren, för upprustning och iståndsättning av deras bostadshus och gårdsmiljö, samt deras engagerade verksamhet för byggnadsvård inom Tanums kommun med omnejd.

Kulturpriset går till Malin Sellman, med motiveringen: ”en eldsjäl som lägger ner både tid och kraft för kulturen i Tanums kommun, hon arbetar aktivt för att utöka både nationella och internationella förbindelser inom kulturen.”

Tillgänglighetspriset delas ut till Birgit Ekholm för hennes stora engagemang i funktionshinders­föreningarna, och hennes intresse av att samhället ska vara så tillgängligt som möjligt för alla.

Förnyare av folkmusik

Årets Kulturstipendium går till Maria Doumeni Cronholm från Lur, som spelar cello och som förvaltar och förnyar folkmusiken.

Årets Ledarpris går till Josefine Joling, som är aktiv i Hamburgsunds IF sedan barnsben och ledare för bygdens fotbollsungdomar – hon är även en drivkraft bakom fotbollsskolan som hålls varje sommar.

Ungdomspriset delas ut till Martin Tollesson, som leder en grupp ungdomar som spelar basket varje vecka i Tanumshede idrottshall.

Fler pristagare kommer att offentliggöras under december.