Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Ryttare påkörd – hästen dog

En bilförare körde under torsdagsförmiddagen på en person som red på häst i höjd med Ljungby, Tanums kommun. Hästen dog av smällen och ryttaren fördes till sjukhus.

– Det är en kvinna i 20-årsåldern som som suttit på en häst och blivit påkörd av en bil, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till olyckan som inträffade strax före halv tio på gamla E6:an, nu länsväg 920.

– Hästen skadade sig såpass illa att den avled på platsen. Ryttarinnan har förts till sjukhus med ambulans. Hon ska ha haft ont i bäckenet men varit vaken och talbar, säger Fuxborg.

Enligt SOS Alarm fördes bilföraren med ambulans till en vårdcentral. Det finns inga uppgifter om skadeläget för vare sig ryttaren eller den manliga bilföraren. Polis kommer att utreda händelsen.

– Vi har rubricerat det som vårdslöshet i trafik initialt, så får utredningen visa vad det blir. Det finns ingen misstänkt i nuläget, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Västra Fyrbodal.

Har ni någon uppfattning om vad som hänt?

– Det enda vi vet är att ryttarinnan kortfattat har berättat att hon rider och blir påkörd av en bil som kommer bakifrån. Hon hinner inte uppfatta nåt. Bilföraren är inte hörd än. Både han och ryttaren kommer att höras senare.

I en tidigare version av den här artikeln stod att hästen avlivades på plats. Korrekt är att hästen avled på plats av sina skador som orsakades av smällen från bilen.