Skokedja går samman med Hamburgsunds skor

Skokedjan Eurosko går in som delägare i Hamburgsunds Skor och tar över verksamheten i butikerna i Trollhättan, Uddevalla och Partille. Butiken i Hamburgsund ingår inte i köpet.

ANNONS
|

Affären blev klar för en tid sedan och enligt Euroskos vd, John Larsson, kommer inga anställda att sägas upp.

- Verksamheten kommer att bedrivas på samma sätt som idag dock med den skillnaden att overhead delen med bland annat inköp och ekonomi sköts från Eurosko som i och med affären blir majoritets ägare i Hamburgsunds Skor.

Det bohuslänska skoföretaget startades av bröderna, Jonas och Anders Ekdahl. Butiken i Hamburgsund var den första butiken och ägs även i fortsättningen till hundra procent av bröderna. Däremot övertar Eurosko företagets två butiker i Trollhättan, två i Uddevalla och en i Partille. Hur stor köpeskilling Eurosko har betalat för affären vill inte John Larsson uppge.

ANNONS

I ett pressmeddelande skriver Eurosko att Hamburgsunds Skor sedan en tid tillbaka arbetat på ett par olika finansieringslösningar för företaget. Jonas Ekdahl har tagit en timeout i samband med affären men kommer framöver att få en mer övergripande roll. Hamburgsunds Skor är sedan flera år tillbaka medlemmar i Eurosko som är nordens största skokedja och enligt John Larsson var det därför självklart att ställa upp när ägarna sökte nya lösningar.

Eurosko Group Sverige AB har cirka 50 egna butiker i landet med cirka 200 anställda. Eurosko Sverige ingår i Euro Sko Group där bland annat Skokanonen AB med 20 lågprisbutiker i landet, ingår.

ANNONS