Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Pontus Lundahl/TT

Släckt hyggesbrand i Tanum började brinna igen

Under lördagseftermiddagen var det en omfattande skogsbrand längs väg 163 från Tanum upp mot Bullaren, norr om väg 163. Det var ett långt släckningsarbete och strax efter 22 började det brinna igen.

Enligt räddningstjänsten var det en stor hyggesbrand på omkring 25x75 meter och att den rådande torkan gjorde det värre.

– Det är var stor brand och torkan gör det inte lättare, säger Glenn Domare Gustafsson är insatsledare vid räddningstjänsten i Strömstad och norra Tanum.

Vid 18.10 meddelade de att branden var under kontroll.

– Släckningsarbetet pågår och vi håller på att dränka, säger han.

Två styrkor var på plats med två tankbilar och en terrängbil. Vid 19.45 kunde Glenn Domare Gustafsson berätta att läget är stabilt och branden släckt.

– Grannar ska hålla koll och efterkontrollera. Branden är nu släckt och vi håller på att avveckla. Vi kommer att komma tillbaka för kontroll.

Vid 22.21 larmade grannarna om att det brann på samma ställe igen och det var stora öppna lågor.

– Det var nästan väntat. Det här är faran när det är så torrt som det är nu. Det kan vara glöd långt under, inne i det som redan var avbränt och det är svårt att se det när man har släckt. Det blir glödhärdar som är kvar i marken.

Vid 23.23 meddelar räddningstjänsten att branden är nedsläckt igen. Platsen kommer vara under bevakning flera dagar framöver.

– I morgon bitti kommer vi åka tillbaka och kontrollera och grannarna kommer också fortsätta hålla koll.