Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stal två gånger samma dag från samma butik

En kvinna i 65-årsåldern döms för två fall av stöld. De bägge stölderna skedde vid olika tillfällen samma dag, i en butik i Fjällbacka.

Stölderna inträffade sommaren 2016. Kvinnan besökte affären i Fjällbacka vid minst två tillfällen den aktuella dagen, och filmades av butikens övervakningskamera.

Vid första tillfället, vid halv sextiden, höll kvinnan upp en blus, pockade den av galgen och stoppade ner i sin handväska. Hon gick därefter ut ur butiken men kom tillbaka en timma senare. Den här gången gjorde hon samma sak, men med en klänning.

Kvinnan ställdes först i år inför rätta för de båda stölderna. Hon erkände att hon stulit klänningen, men nekade till stöld av blusen och hävdade att hon slängt ifrån sig denna inne i butiken. Men den förklaringen avfärdar Uddevalla tingsrätt som finner kvinnan skyldig till båda stölderna.

Kvinnan döms till skyddstillsyn och ska genomgå kriminalvårdens program för att förhindra att hon återfaller i brott. Hon ska också betala drygt 2 000 kronor i skadestånd till butiken.