Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Glädjebesked. ”Vi har väntat länge på besked och det här var bättre än vad vi hade kunnat föreställa oss”, säger bygghandelns platschef Peter Svensson, här tillsammans med Carl-Tore Bengtsson, vd vid Derome.

Takstolsfabrik startas i IAC:s lokaler

Det halländska trä- och skogsföretaget Derome har köpt IAC:s gamla lokaler i Tanumshede och kommer där att starta bygghandel och takstolsproduktion. Ett 20-tal nyanställningar planeras i första skedet.

I april nästa vår räknar en av Sveriges största träindustrier, halländska Derome, med att öppna sin verksamhet i Tanumshede. Beskedet att företaget köpt den gamla Volvofabriken presenterades på fredagen tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Liselotte Broberg (M).

– Det här betyder jättemycket för Tanum. Det är ett glädjande besked och det är välkommet att de vill satsa så stort. Framför allt tycker jag att det är roligt att det åter blir produktion i lokalerna, säger hon.

Den kommande verksamheten omfattar takstolsproduktion och bygghandel. Den sistnämnda, tidigare Träminuten, köptes upp av Derome 2014 och kommer nu att integreras i de nya lokalerna.

– Vi är i dag marknadsledande inom takstolar och för ett år sedan började vi titta på nya lokaler för att utveckla verksamheten. Valet föll på Tanumshede med anledning av den nya motorvägen och det strategiska läget. Den nya takstolsfabriken kommer att bli den femte största i landet och genom goda transportförbindelser kommer vi att kunna fokusera produktionen på bland annat kunder i Bohuslän, Dalsland och Värmland, säger Carl-Tore Bengtsson, vd på Derome Byggvaror och Träteknik.

För kommunen innebär etableringen bland annat ett 20-tal nya arbetstillfällen, och Carl-Tore Bengtsson ser gärna lokal arbetskraft.

– Vi hoppas på både hemvändare och folk från bygden. Bland annat behöver vi fem byggingenjörer i första skedet. Det är en svårrekryterad yrkeskategori så vi hoppas på stort intresse.

Han säger vidare att företaget även söker efter mark i Strömstad, sedan man i september etablerat ett säljkontor där.

– Vi har inget konkret just nu men vi letar efter en lämplig lokal, kanske på Prästängen, där snickare kan hämta material.