Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tanum redo för näringslivsgala

Under fredagskvällen blir det pompa och ståt när företagare ska prisas i Tanum. Kommunen arrangerar nämligen sin allra första näringslivsgala.

I ungefär ett år har förberedelserna pågått inför Tanums första och alldeles egna näringslivsgala. På fredagen kulminerar det i en tillställning som sätter fokuset på de lokala företagarna.

– Vi gör detta för att vi vill hylla vårt näringsliv. Vi har fantastiskt många företagare, och vi har många som driver unika och framgångsrika verksamheter, säger Elenor Olofsson, näringslivsutvecklare på Tanums kommun.

Allmänheten har fått möjligheten att nominera företag inom fem kategorier: årets unga företagare, årets innovatör, årets lantbruksföretag, årets marina företag och årets turistpris. Enligt Elenor Olofsson har engagemanget bland kommunens invånare varit stort.

– Det har varit ett stort intresse för nomineringarna och sammanlagt har vi fått in ett 30-tal. Det känns som det uppmärksammades lokalt att vi utökade antalet företagspriser i kommunen, säger hon.

10 000 kronor i prissumma

Att dela ut årets turistpris är en etablerad tradition inom kommunen sedan tidigare men de övriga priserna är helt nya. Vinnarna har bestämts av kommunstyrelsen tillsammans med representanter från näringslivet och, förutom äran, ingår det en prissumma på 10 000 kronor.

Galan kommer att hållas på Tanumstrand och 365 personer har anmält sig för att delta under festligheterna.

– Det är en överväldigande känsla över responsen. Det är både stora och små företag som har anmält sig. Eftersom det är tre nomineringar i varje kategori tror jag också att många vill stötta och hylla sina kollegor och bekanta.

Stand-up av Viktor Klemming

Kvällen startar med mingel och fotografering på röda mattan innan programmet drar igång. Gästerna kommer att avnjuta en trerätters middag mellan varven av utdelningar och underhållning med lokal förankring.

Bland annat kommer Youtube- och stand-up-profilen Viktor Klemming från Grebbestad samt musikduon Dear Paul, där både Nellie Andersson och Elin Påhlsson har rötter i kommunen, uppträda under kvällen.

Årets unga företagare

: Svenshults Bil & Maskin, Greby mejeri och Östängens Glasmästeri & Byggnadsvård.

Årets innovatör

: Kranman, Hencol och Tenstar Simulation.

Årets lantbruksföretag

: Liveröd, Grimslätt och Ligäld.

Årets marina företag

: Långsjö Båtbyggeri AB, Havstenssunds Ostronodling och Hamn & Sjö.

Årets turistpris

: Bullarebygdens familjecamping, Grebbestad Fjorden och Skärgårdsidyllen.