Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ett bröllopspar i en dramatisk omgivning, närmare bestämt vid Hemsedal i Norge, har utsetts till Årets Bröllopsbild 2013. Upphovsman är Tanumsfotografen Benny Ottosson som ska få sin framgång förevigad på en häll i hemtrakterna.

Tanumsfotograf tog bästa bröllopsbilden

Tanumsfotografen Benny Ottosson tog hem förstaplatsen i fototävlingen Årets Bröllopsbild.

Som belöning kommer han att uppmärksammas med en modern hällristning på berget på Mungseröd i Tanum, där ett område med nya hällristningar växer fram.

– Otroligt häftigt att få en hällristning och dessutom här i min hemkommun, säger han om gåvan från företaget Saved in Stones.

Benny Ottosson är mycket glad över det förstapris som han i lördags fick ta emot på Bröllopsmässan på Grand Hotel i Stockholm, Sveriges största bröllopsmässa.

– Jättekul med priset! Det är ju någon form av bevis på att man tar ok bilder, säger han blygsamt.

Det spektakulära bröllopsfotot togs i trakten av Hemsedal där ett norskt par firade bröllop på ett högfjällshotell.

Tävlingsbilderna bedömdes av en jury men de 536 ”gilla”-klicken på tävlingens hemsida hade också sin betydelse. Klicken var nästan dubbelt så många som för bilden som kom på andra plats, tagen av en fotograf som bland annat uppmärksammades vid kronprinsessans bröllop.

Benny Ottosson är glad över den marknadsföring som tävlingsvinsten innebär och även av mängden priser i form av bland annat olika produkter och hotellövernattningar.

Bakom tävlingen Golden Heart '13 står såväl mässan som en hotellsammanslutning och en bröllopstidning.

Förutom fotouppdrag ägnar sig Benny Ottosson också åt att arrangera utbildningar för andra bröllopsfotografer.