Två misstänks ha anlagt brand på HVB-hem

"Det finns en misstanke om mordbrand mot de här två männen"

ANNONS
|

Två personer har gripits och anhållits misstänkta för att ha anlagt branden i torsdags. Det var ett HVB-hem i Gerlesborg som helt förstördes i branden.

LÄS MER:HVB-hem totalförstört i brand

Sex boende och personal var på plats i hemmet där ett uthus som sitter ihop med huvudbyggnaden börjadebrinna.

När räddningstjänsten kom dit var branden fullt utvecklad och huset stod i lågor. Det gick inte att rädda byggnaden.

Alla boende och personal hann ta sig ut ifrån den brinnande byggnaden men en person fick föras till sjukhus för rökskador.

Misstänks för mordbrand

Redan på fredagen startade polisen en förundersökning om misstänkt mordbrand.

– Det är standardförfarande. Branden har uppstått på nåt sätt och vi måste undersöka hur.Sen är det konstiga omständigheter att det börjat brinna så plötsligt, saHåkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla till tidningen då.

ANNONS

Två personer har nu anhållits misstänkta för brott.

- Det finns en misstanke om mordbrand mot de här två männen, berättar Hans König vid polisen i Uddevalla men kan i övrigt inte lämna mer information om hur gripandet gick till eller varför de här två misstänks.

Personerna ska ha gripits redan i fredags. Nu har åklagaren som anhållit männen fram till imorgon på sig att bestämma om de ska begäras häktade eller släppas. En teknisk undersökning har gjorts av brandplatsen.

- Nu fortsätter förhören med de här personerna, säger Hans König på polisen.

Så sent som på lördagen larmades räddningstjänsten på nytt till brandplatsen. När det blåst började det att ryka i rester. Men räddningstjänsten kunde snabbt släcka.

ANNONS