Två pojkar döda efter svår olycka med A-traktor

En 15-årig pojke har dött i en olycka med en A-traktor utanför Grebbestad. Ytterligare tre tonårspojkar har förts till sjukhus, varav en uppgavs ha livshotande skador.
På söndagskvällen bekräftar Sahlgrenska sjukhuset att även pojken som haft livshotande skador avlidit.

ANNONS
|

Det var vid 23.40-tiden som larmet om en singelolycka med en A-traktor på väg 163 utanför Grebbestad inkom.

– Där är det ett fordon som har gått av vägen och kört in i ett träd, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Polis och ambulans larmades också till platsen. Under natten meddelade polisen att en 15-årig pojke hade avlidit till följd av sina skador.

Totalt färdades fyra tonårspojkar i 15-årsåldern i A-traktorn och även de tre andra fick föras till sjukhus, varav en flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska med allvarliga skador.

Två pojkar döda

Tillståndet för tonårspojken som förts med ambulanshelikopter till Sahlgrenska försämrades under lördagseftermiddagen och var då livshotande, enligt sjukhusets pressjour.

ANNONS

Klockan 19:30 på söndagen meddelade presstjänsten vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg att pojken avlidit. Anhöriga är underrättade.

Skadeläget för de två andra inblandade uppgavs tidigare under helgen vara lindrigt.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och har tagit A-traktorn i beslag för en teknisk undersökning.

– Vi får se vad det visar och vad vi kan utreda kring förloppet, säger Odén.

ANNONS