Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Villa började brinna på Galtö

En villabrand bröt ut på lördagsförmiddagen på Galtö i Tanums kommun. Släckningen tog flera timmar men ingen person skadades i branden.

Vid 9:45 på lördagsförmiddagen larmades räddningstjänst till Galtö, mellan Strömstad och Grebbestad. När räddningstjänst först kom fram syntes kraftig rökutveckling, och snart slog det även upp lågor från taket.

Räddningstjänsten från Tanum, Strömstad och Skee ryckte ut, och ett flertal enheter från räddningstjänsten var på plats under släckningsinsatsen.

Fram till 12-tiden var branden fortfarande inte under kontroll och släckningsarbetet pågick med oförminskad styrka. Räddningstjänsten jobbade med att förhindra att elden skulle sprida sig.

Vid 12:10 kunde dock räddningstjänsten informera att branden var under kontroll. Viss del av räddningsstyrkorna kunde då återkallas, men några fick stanna kvar på plats för släckning. Släckningsarbetet pågick fram till 17-tiden med tre enheter på plats. Villan blev svårt brandskadad men det är oklart hur omfattande skador huset har fått.

Även polis och ambulans larmades till platsen. Det har dock konstaterats att ingen person har skadats och ambulansen lämnade platsen redan under förmiddagen.

Enligt polis finns det ingen misstanke om brott.