Villabrand i Kville

På tisdagseftermiddagen började en villa i Kville, Tanums kommun att brinna. När räddningstjänsten kom fram hade elden gått genom taket och man påbörjade ett yttre släckningsarbete, men villan gick inte att rädda.

ANNONS

Vid 14.30 började det brinna i en enplansvilla utanför Kville i Tanum. Räddningstjänsten skickade sju enheter och ambulans till platsen. När räddningstjänsten kom fram till villan var branden fullt utvecklad.

– Vi jobbar med utvändig släckning. Branden har gått genom taket. Det ser inte bra ut för att rädda villan, sa Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, drygt 15 minuter efter att larmet om branden kommit till SOS.

Strax efter 17-tiden på tisdagen förberedde räddningstjänsten för att halva styrkan skulle lämna platsen, och vid 20 hade de lämnat helt.

– Den har brunnit ned helt i stort sett, sa Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten på sena eftermiddagen.

ANNONS

De boende hade utrymt huset när räddningstjänsten kom fram och ambulansen har kunnat lämna platsen utan att ta med sig någon för vård.

– De boende var där, men det var ingen kvar i villan när vi kom fram, säger Patrik Hedlund.

Det är ännu oklart vad som startade branden. Polisen har valt att upprätta en anmälan om brand men gör det utan misstanke om brott.

ANNONS