Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Torsten Torstensson har avlidit

Före detta kommunalrådet Torsten Torstensson (C) i Strömstad har avlidit i en ålder av 82 år, efter en kort tids sjukdom.

Torsten Torstensson var under många år centerns starke man i Strömstad. Han var ordförande i kommunstyrelsen 1971-1988 och 1991-1994.

Som kommunpolitiker var han med och byggde upp dagens Strömstad.

En avgörande händelse för stadens utveckling var när Skånska Cementgjuteriet 1974 beslutade bygga en gasplattform på Kebal och i Kolviken. Det skapade många viktiga jobb och Torsten Torstensson var med och påverkade beslutet.

Från början var han jordbrukare och drev gården Sälten i Strömstad. I takt med att kommunpolitiken tog allt mer tid blev det en omöjlig uppgift och sonen Hans-Inge Sältenberg tog därför över driften.

De senaste 20 åren har Torsten Torstensson ägnat mycket tid åt olika föreningar i bygden. Han var aktiv in i det sista.

– Han hade ett oerhört driv och ständigt nya projekt på gång. Så sent som i måndags fick medlemmarna i Skee hembygdsförening ett utskick som han hade skrivit på sjukhuset. Dagen efter dog han, berättar Hans-Inge Sältenberg.

Han var också aktiv i Skee bygdegårdsförening, Gränskommittén, med flera organisationer.

Torsten Torstensson sörjes närmast av hustrun Ingrid, sonen Hans-Inge Sältenberg med familj samt dottern Åsa Torstensson.