Butik utsatt för väpnat rån

En butiksinnehavare på Lantmannavägen på Kronogården i Trollhättan utsattes för ett väpnat rån under tisdagskvällen. En större polisinsats sattes in – men på torsdagsmorgonen hade inte någon misstänkt gripits ännu.

ANNONS
|

Butiksägaren som larmade polisen har uppgett att tre okända, maskerade män beväpnade med något som beskrivs som ett automatvapen, hotat och tillgripit en telefon samt en Ipad. Händelsen inträffade vid kvart över åtta-tiden på tisdagskvällen.

– Vi har en väldigt aktiv insats rent polisiärt igång, med flertalet patruller på marknivå som söker och kontrollerar flertalet personer på platsen. Vi har även en helikopter som svävar i området, kommenterade Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisregion Väst, saken under tisdagskvällen.

Polisen vill gärna ha in vittnesuppgifter om händelsen, vilket kan lämnas på 114 14.

Enligt polisen ska männen ha lämnat butiken till fots. Senast kända riktning som männen ska ha tagit är mot Sädesbingen till, enligt polisen.

ANNONS

Inga skadade

Ingen person ska ha fått några fysiska skador i samband med rånet. Enligt polisen har inte heller något vapen avlossats under rånet.

Blåljuspatruller på platsen har tagit i beslag en telefon och en Ipad som ska ha stulits under rånet.

– Vi har hittat dem i närheten av brottsplatsen. De har beslagtagits för att vi ska kunna spårsäkra dem, säger Stefan Gustafsson.

Butiken och brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. En hundpatrull kopplades också in för att undersöka brottsplatsen.

Ingen gripen

På onsdagseftermiddagen hade ännu inte någon misstänkt gripits för rånet.

– Det finns ingen gripen och ingen misstänkt. Det hanteras som ett spaningsärende. Tekniker gjort en teknisk undersökning på brottsplatsen, säger Liza Engström på polisens utredningsjour på onsdagseftermiddagen.

Hur har man tagit sig in i butiken?

– Det är ingenting jag vill gå in på med tanke på att vi är så tidigt i utredningsfasen och det är som sagt ett spaningsärende.

Har det funnits någon hotbild mot butiken?

– Det är ingenting jag kan kommentera något om.

Är det något mer än en ipad och telefon som stulits?

– Jag känner inte till om det är någon förändring i det.

ANNONS

På onsdagen fanns inga nya uppgifter om det vapen som uppges ha använts vid rånet.

Söker fortsatt vittnen

Vad man har att gå på kan polisen inte svara på i nuläget, eftersom man inte fått besked om den tekniska undersökningen.

Redan på tisdagskvällen sökte polisen vittnesuppgifter, men vad som eventuellt kommit in den vägen fanns inga uppgifter om på onsdagen. Men polisen söker fortfarande vittnen till händelsen.

– Absolut, om man har gjort några iakttagelser vid tillfället vid brottet så är vi intresserade av det, säger Liza Engström.

Ärendet kommer sedan att läggas över på utredande handläggare

– Så får vi se vad vi kan göra med de utredningsåtgärder vi brukar göra i ett spaningsärende.

På torsdagen meddelar polisen att de jobbar med ärendet, men inga uppgifter kunde lämnas ut om hur man går vidare.

– Vi är lite sparsamma med uppgifter, säger Matias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Lugnt på platsen

När TTELA var på plats på Kronogården på onsdagsmorgonen var läget helt lugnt och det syntes knappt några spår av tisdagskvällens stora polisinsats. Polisens avspärrningsband hade tagits bort och bara en enda polisbil sågs köra på Lantmannavägen under tiden TTELA var på plats.

Men på den aktuella butikens två ingångar hade polisen satt upp sina klistermärken som markerar att den fortsatt är avspärrad, enligt rättegångsbalken. På en dörr hade en träplatta nyligen spikats upp, men i övrigt syntes inga spår av gårdagens rån.

ANNONS
ANNONS