Peter LeMarc har drabbats av en stroke

I ett Instasgraminlägg berättar Peter LeMarc att han drabbats av en stroke. Till följd av stroken har han delvis förlorat synen. I inlägget skriver han bland annat att ”livskartan ritas än en gång om”.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var för snart sex veckor sedan som den 64-årige Trollhätteartisten drabbades av en stroke. Det ska röra sig om en så kallad vänstersidig occiptal stroke. På Instagram skriver han följande: ”En propp har hindrat syresättning i en del av vänster bakre hjärna där celler dött, just i syncentrat. Delar av mitt synfält är borta. Detta gör att jag har väldigt svårt att läsa löpande text, som i t.ex. böcker eller tidningar”.

Han skriver vidare att han inte vet hur mycket av skadorna som är bestående. Han skriver också att ”sedan stroken för snart sex veckor sedan har mitt synbortfall inte nämnvärt förbättrats”.

ANNONS

Övriga funktioner som tal och rörelse ska inte ha påverkats av stroken. ”Men mina armar, ben, leder, tal, sångröst och humor är intakta. Kanske är min humor om möjligt lite svartare”, skriver han i inlägget.

Peter LeMarc drabbades 2009 av cancer. En sjukdom även hans fru drabbades av fem år senare.

Peter LeMarc slog igenom på 1980-talet och har under sin långa karriär vunnit sju grammis. Han har skrivit oförglömliga låtar som Little Willie John”, ”Håll om mig” och ”Tess”.

Hans Instagraminlägg har kommenterats av flera kändisar såsom Niklas Strömstedt, Efva Attling och Uno Svenningsson. Han avslutar Instagraminlägget genom att skriva ”Livskartan ritas än en gång om.”

ANNONS